Rossinihof 22, Alphen aan den Rijn | Werkgebied tot 50 Kilometer

Dunstan Babytaal
de 5 basisprincipes

Mijn drive om kinderen te willen verstaan en te begrijpen komt vanuit mijn eigen baby, kind  periode waarin ik me vaak niet begrepen heb gevoeld. Als baby/kind kan je nog helemaal niet in woorden vertellen wat je voelt en ervaart.

Wat vertelt je baby?

Ik heb een aantal jaar geleden een methode geleerd, het daarna verder ontwikkelt door te kijken wat baby's verbaal en non verbaal vertellen waarmee je direct na de geboorte je kindje kunt verstaan en begrijpen. Dat geeft rust en vertrouwen waardoor je vanaf het eerste moment van je kindje kunt genieten en zelfs “nieuwsgierig” zult zijn naar wat het kindje je te vertellen heeft.

Dunstan Babytaal

Elkaar leren begrijpen

Elk kind heeft recht op ouders die hen verstaan en begrijpen, elke ouder heeft er recht op om hun kind te verstaan en te begrijpen!

Heel simpel

Iedereen kan deze simpele methode leren! Er worden regelmatig cursussen gegeven in "De taal van het huilen" 

De 5 basis geluiden/klanken die vóór het “echte” huilen door de baby worden gegeven zijn o.a.: honger, boertje, krampjes, moe of onbehaaglijk voelen.

Voor babys tot ongeveer 5 maanden

In 2014 heb ik de opleiding Dunstan babytaal® afgerond. In het leven van een baby wordt er in de eerste maanden middels reflexen gecommuniceerd.

De 5 basis geluiden/klanken die vóór het “echte” huilen door een baby worden gegeven zijn o.a.: honger, boertje, krampjes, moe of onbehaaglijk voelen.(door bijvoorbeeld een vieze luier). Daarnaast laat het kindje ook via lichaamstaal nog zien wat haar/zijn behoeften zijn op dat moment.

Wanneer je begrijpt wat je kindje zegt kan je op zijn behoeften inspelen en hoeft het kind niet (lang) te huilen waardoor onnodig stress in het gezin wordt voorkomen.

Kennis en ervaring

Iedereen kan deze simpele methode leren!

Het is erg fijn en bovendien wenselijk dat je als ouder je kind kunt verstaan en daar goed op kunt reageren. Zo kan bijvoorbeeld door een boertje op te merken en het kindje te helpen om te laten boeren worden voorkomen dat het darmkrampjes worden.

Ik geef ouder- cursussen in "De taal van het huilen" die al in de zwangerschap gevolgd kan worden zodat je meteen na de geboorte je kindje al kunt verstaan en begrijpen. Mocht je in de zwangerschap niet in de gelegenheid zijn geweest een oudercursus te volgen dan kan je natuurlijk als nog de cursus volgen als je kindje al is geboren.

De cursus duurt ongeveer twee uur, de kosten zijn € 97,00

Aanmelden kan via het contactformulier, telefonisch (0622802995) of per mail j

De cursus kan bij genoeg aanmeldingen in groepsverband worden gevolgd maar zeker ook individueel. 

Ouders vinden het fantastisch om de taal van hun kindje te kennen en te weten
wat hun kind hen duidelijk wil maken!

babytaal de 5 geluiden